CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

søndag den 20. juli 2008

Ferie - føljeton, med mareridtsagtige glimt

Så er jeg og familien hjemme fra ferien ved Gardasøen. Efter de følgende omstændigheder, fik vi det ud af ferien vi kunne, det vil du kunne læse mere om, hvis du hænger på ;-). Fredag d. 4. juli, kørte Claus, Rikke og jeg, afsted mod Italien, sammen med min bror Allan, hans kone Lena og deres 2 drenge Mark og Emil. Vi startede med at holde i kø allerede før Hamborg, og nåede først til vores valgte overnatningshotel ved Rosenheim kl. 22 om aftenen, 2-3 timer senere end forventet. Så det blev til selvsmurte håndmadder på værelset, og så i seng. Næste morgen nød vi morgenbordet, før vi fortsatte mod Bardolino. Vi havde god tid, så vi kørte ned langs søen mod Bardolino. Det var dejligt at gense Gardasøen og den skønne natur. Vi ankommer og får tildelt vores lejligheder, vi havde bestilt "ved jorden med terrasse", men vi fik tildelt 2 lejligheder ved siden af hinanden, med den bedste udsigt over søen og bjergene. Det protesterede vi så ikke imod. Det blev først hårdt, men dog også godt nok, senere! Vi bor oppe bag selve Bardolino, så vi tager bilen ned i byen, slentrer rundt i de hyggelige gader, finder en restaurant og nyder den første pizza og is, mens vi oplever den smukke solnedgang over søen.

Søndag går vi til poolen, den er ikke kæmpestor med en masse sjove ting, men vi har den næsten for os selv, så vi kan boltre os og spille som vi lyster. Men, som vi har oplevet det før, skifter vejret nemt, så da vi får de første regndryp, pakker vi sammen og går mod lejligheden. Vi er ikke mere end kommet op, før regn bliver til hagl!! Vi har hørt om det men aldrig selv oplevet det, men det gjorde vi nu. Aldrig har jeg oplevet noget lignende. Jeg kan bedst sammenligne det med en "meteor-regn" i bedste actionfilm-stil...den kraft de kæmpe store hagl kom med, og den lyd når de ramte asfalten, udhænget og BILEN!! var uhyggelig. I forhold til andre slap vi forholdsvis billigt med 5-6 buler lige så mange forskellige stedet på bilen....og ingen tæpper eller andet hjalp, til sidst måtte vi selv løbe i sikkerhed...

Her nogle af de hagl der ramte bilerne.

Her styrter det ned med hagl og regn i haven under vores lejlighed, billedet er taget fra vores balkon. Og en af bulerne i vores bil....men som vi sagde, "bilen er kun en ting", så op på hesten igen! Vores underboer var lokale italienere, pensionister som gik og hyggede sig. De var så søde og så behjælpelige med at prøve at dække bilerne til, "gammelfar" snakkede løs på italiensk, og os på engelsk...men vi fandt da ud af at han fortalte, at han oplevede det sidst i 2004 hvor han også fik store buler. Derefter tilbød konen at vaske og tørre vores tæpper. Efter et bad og varmt tøj, fik vi oplevelsen lidt på afstand, og grilllede på terrassen. Pludselig ringer det på døren, og udenfor står "gammelfar" med en flaske champagne til os...og siger et eller andet, og vi takker og smiler. Tror simpelthen de synes det var synd for os og havde lidt medlidenhed med os, så det var et plaster på såret. Vi får proppen af den iskolde champagne og skåler på en fortsat god ferie...så ringer det på døren igen, og udenfor står "gammelmor" med en bakke med 2 kvarte - men store - vandmeloner til os, af egen avl. Det er da herligt med sådanne hyggelige og venlige underboer!! Vi ser lyst på ferien igen :-D

Mandag tager vi på shoppetur i Bardolino, og går langs strandpromenaden og nyder det skønne vejr. Vi kommer til udkanten, og så er vi nødt til at mærke det det dejlige, krystalklare vand, så af med sko og op med kjolen og ud og soppe og bade.

Mandagens soppetur gav os lyst til en hel dag ved søen, så vi pakkede bilen og fandt os en plads ved søen. Det skulle så komme til at ændre hele resten af ferien....men her troede vi, at vi skulle tilbringe hele dagen, sammen med andemor og de små søde ællinger.

Endelig blev der en solfri plads fri, så jeg tog håndklædet for at lægge det på græsset, men inden jeg når så langt, ligger jeg på græsset med højre ben under mig. Jeg skynder mig at trække benet ud, men mærker en dump smerte i benet...Jeg er vrikket om, og lander oven på mit eget ben - ikke særlig smart!! Jeg tager den med ro, og prøver at få luft og samler kræfter til at komme op. Allan henter is, kører til supermarked efter en pose ærter ;-), jeg prøver at overbevise mig selv og de andre om, at det nok bare er en forstuvning. Men Claus og Allan får mig i bogstaveligste forstand hevet op over stenkanten - må have været et kønt syn! - og vi kører til lægen, som de har set ligger ikke langt fra hvor vi er. Hun siger en masse på italiensk - ikke en dyt på engelsk eller tysk - men henviser os til hospitalet i Peschiera...videre dertil. 4 timer senere har jeg benet i gips, må ikke støtte og har købt krykker. Læg-benet er brækket. NU kan det da ikke blive værre! Jeg skal komme til kontrol om 4-5 dage, og efter planen have benet i fast (gå?) gips, og med det i tankerne, klarer jeg også den 1. uge. Det styrker ens armkræfter, så det er jo ikke skidt uden at være godt for noget....nu er de 16 trappetrin op til lejligheden bare lidt trælse, men udsigten derimod en kæmpefordel!

Jeg ligger i dag fortsat på sofaen og venter på operation med skinne og skrue, på tirsdag, så jeg har god tid til at skrive og opdatere bloggen ;-). Hvis du fortsat hænger på, så 1000 tak fordi du læste med, måske kommer der snart flere stemningsbilleder.

25 kommentarer:

 1. ej sikke noget!! håber du snart kommer dig over dit brækkede ben, og bilen ja, det er jo en ting, der dækker forsikringen vel ?

  dejlige billeder fra italien, ihh jeg vil også ud og rejse :D

  SvarSlet
 2. Allerførst: Velkommen hjem!!
  Men arrrrjjj Jette altså! Stakkels dig. Puha - det må have gjort ondt!?
  Dejligt med en "gammelmor" og en "gammelfar" lige ved hånden - de lyder til at være nogle dejlige mennesker. :-) Champagne og vandmelon - ikke så dårligt!
  Jeg har også hørt om kæmpehagl, men aldrig selv oplevet dem. Hold da op hvor er de store!! Og ja, bilen er KUN en ting! Men ærgerligt er det jo alligevel.
  Lækkert billede af solnedgangen - nu kan jeg næsten ikke vente med at komme afsted! Vi drøner til Italien på lørdag! (Lidoen - hvor vi skal campere).
  JEg glæder mig til at se flere feriebilleder!
  Held og lykke på tirsdag! xxx

  SvarSlet
 3. Åh nej hvor surt med det ben :-( Og sikke nogle hagl, det er da helt vildt....

  SvarSlet
 4. Hold da op, I får da oplevet noget på ferien og selvom det ikke var godt det hele virker det som om du tager det med godt humør. Surt at brække benet på en ferie øv, jeg håber det går fremad og du har det lidt bedre nu. Dejlige billeder samt din gode fortæller teknik holdt mig ved din feriehistorie...
  Jeg håber du trods alt nyder ferien.
  Knuzzer

  SvarSlet
 5. Ej Jette - sikke da en tur..... Både med kæmpe hagl og brækket ben. Håber du holder den kørende og er ved godt mod stadigvæk. Sender lige et lille cyber-knus til dig - og glæder mig til at se scrapsider med ferien - det har du vel tid til nu, når du alligevel skal slappe af? ;o)

  SvarSlet
 6. bximlcnHold da op det har været en ferie med oplevelser, den med benet kunne du nok have undværet, synd og trist at brække benet og så lige i ferien, håber alt går som det skal og god bedring

  SvarSlet
 7. Hold da helt op, det blir da en ferie i vil huske. Håber at din operation kommer til at gå godt. God bedring.Det er nogle flotte billeder, glæder mig til at se dem på LO'er

  SvarSlet
 8. Jamen Jette for hunde da!!! Sikke da en ferie ... men dejligt at se at du smiler på billedet trods alt!!! Held og lykke med operationen, håber du snart er frsik igen!

  SvarSlet
 9. jamen du gode da, sikke dog en omgang, i har godt nok oplevet noget, men bestemt da ikke af det gode, det er da sådan en ferie der vil stå som et mareridt resten af livet,skønne billeder, men sikke dog en omgang, godt i er kommet godt hjem :)

  SvarSlet
 10. Milde mosses!!!! Det har da været noget af en tur. Pøj pøj med operationen.

  SvarSlet
 11. Velkommen hjem, og rigtig god bedring med benet.
  Håber du nød ferien - trods alt.

  SvarSlet
 12. Uh av, stakkels dig Jette, sikke da noget og der ligger du så bare! Det har da været en dramatisk ferie med kæmpehagl, buler og brækket ben!.... Nå i det mindste har du da nogle gode historier at scrappe, når du bliver frisk igen :) rigtig god bedring og et stort knus til dig!

  SvarSlet
 13. altså jettepigen dog.

  du ser trods alt ud til at ha nydt det lidt med champagnen og benet oppe :)
  held og lykke med operationen

  knuser

  SvarSlet
 14. Det kan man da kalde en ferie med uheld. Der udover er det en spændende historie og du fortæller den rigtig godt (kunne ikke holde op med at læse). God bedring og held og lykke med operationen.

  SvarSlet
 15. For pokker da Jette, hvor uheldig har man lov at være. Nå men se positivt på det, du får da en lidt længere sommerferie iår....;-) ;-)
  Lækre billeder fra Italien, Men hold da magle for nogle hagl. Det er da godtnok helt vildt.
  Go bedring og pøj pøj med operationen

  SvarSlet
 16. Det er da helt utroligt så uheldige i har været (specielt dig) på denne tur...
  Øv Øv - en ulykke kommer da sandelig ikke alene...
  God "fornøjelse" der på sofaen og held og lykke med operationen.

  SvarSlet
 17. Det var da noget af en ferie, håber det er gået godt med din operation, det er ikke så sjovt her i varmen.
  Dejlig billeder og læsning fra din ferie, det kan der kun blive nogle gode LOer ud af.
  God bedring.

  SvarSlet
 18. Hold da helt op - sikke en tur. Til trods for det hele håber jeg, at du har nydt din ferie og at du snart får det bedre ... held og lykke med operationen.
  Jeg har selv oplevet kæmpehagl ... dog i Østrig ... vores bil ville dog ikke nøjes med 5-6 buler hehe ... surt show ... og nu hvor du skriver om Gardasøen så savner jeg bare det sted - der er så lækkert. Mange tanker herfra :o)

  SvarSlet
 19. Hejsa søde

  Har lige fået opdatering af Netti... og det lyder da til at have været en ordentlig omgang med operationen....GULP.....

  Det er da også vildt uheldig som i har været.... men godt at i gennemførte ferien på trods... det har da også været heldigt at Rikke alligevel valgte at tage med....

  Jeg ser lige om jeg kan fange dig på msn i aften... Håber da også at vi stadig ses d.10, så må vi jo varte dig op istedet ...LOL...

  Knuz Betina

  SvarSlet
 20. Ejjj, for pokker da !!!!! Sikke en ferie, - så er der da snart ikke mere der kan gå galt !!!!
  Det er måske en god ide at tjekke med din forsikring, om I er berettiget til en erstatningsferie (som et plaster på såret - om ikke andet. Vi har en god bekendt, der fik en ny rejse til hende og hande mand, til Brasilien, fordi hun fik benet i gips.
  Det må have været en dejlig opmuntring med "gammelfar" og "gammelmor"'s omsorg for Jer.
  Men jeg er sikker på, at I vil kunne grine af den her historie om noget tid.
  Måske er det her et hint om, at skifte yndlingsferiested !!!???? Hvem ved? ;-D

  PS: Glæder mig til at se nogen af dine dejlige LO med billeder fra ferien.
  - Og så er der jo ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget - sikke en masse scraptid du må få nu, - for du skal vel ikke på arbejde,.... eller !????

  SvarSlet
 21. velkommen hjem og jeg har tænkt meget på dig, er jo løbende blevet opdateret af Netti. Håber at du stadigvæk er ved godt mod og at operationen er gået godt.
  Nogen fantastiske billeder du fik taget af de kæmpe hagl

  SvarSlet
 22. Ehh... Det er jo nok noget af det trælse der kan ske i en sommerferie! Og sikke kæmpe hagl i blev ramt af... Så det godtnok hjemme i tv, sikke noget.
  Meen Netti har shoppet lidt til dig her i butikken idag, så du har en lille smule og beskæftige dig med:0)

  Rigtig god bedring med benet og det hele;0)

  SvarSlet
 23. Jette altså - shit jeg fik et chok da du sendte den sms angående dit ben!!! Du kan tro at jeg har tænkt på dig mange gange.
  Dækker forsiktringen jeres bil?
  Sikke flotte billeder du har taget dernede - der ser smadder hyggeligt ud.

  SvarSlet
 24. Fordi du er så dygtig, har jeg tildelt dig en Award. Kig forbi min blog.
  Hilsen Karina

  SvarSlet
 25. Ej - sikke da noget værre noget. Hvor uheldigt. Jeg håber, at det går bedre allerede nu. Men nogle skønne billeder, som det må være svært at vælge nogle ud.

  SvarSlet

Related Posts with Thumbnails